31 augustus 2014

Wanneer:   van 2010-01-31   tot 0000-00-00
Waar:   Nederland   0
Wat:   bijeenkomst
Voor wie: 
Door wie:   NEMO

Science center NEMO is zondag 31 januari 2010 dé plek waar poltici, beleidsmakers, wetenschappers, ondernemers, financiers en andere beslissers discussiëren over het fenomeen Kweekvlees.

Kweekvlees


Puur vlees is de populaire naam voor in vitro meat. 100% diervriendelijk vlees, dat met gebruikmaking van o.a. stamcel technologie op modern wetenschappelijke wijze, geheel buiten het lichaam met behulp van nieuwe ontwikkeld ‘serum vrij’ kweekmedium in een controleerbare omgeving geproduceerd gaat worden. 

Grote voordelen van het produceren van kweekvlees zijn: behoud biodiversiteit, geen dierenleed, CO2 uitstoot wordt verlaagd, geen last van het broeikasteffect, geen astronomisch watergebruik en geen dierenziekten.


Programma 


De opzet van deze bijzondere discussiedag is om politici, beleidsmakers, wetenschappers, ondernemers, financiers en andere beslissers te inspireren om Puur Vlees te ontwikkelen en marktrijp te maken. 
Gasten; Jort Kelder, Willem van Eelen, Rob van Hattem, Louise Fresco, Mark Post, Maurits Groen en nog veel meer… 13:30 - 14:00 uur    Inloop


14:00 - 14:45 uur    Interviews met wetenschappers       


15:15 - 16:00 uur    Debat met stakeholders

De initiatiefnemers van Puur Vlees zijn; Jort Kelder, Karen van Holst Pellekaan, Dirk-Jan Verdonk, Rob van Hattem en Claudia Linssen.


Op donderdag 3 december zat Mark Post van de technische universiteit van Eindhoven in het programma De Wereld Draait Door. 
Het item over Kweekvlees begint op 19:50 uur. 

De inschrijving is geopend. Er kunnen zich 100 mensen aanmelden, wees er dus snel bij.


Aanmelden kan hier.

Klik hier voor meer informatie
KOMENDE EVENEMENTEN